De steenkruiwagen van C. Adema 1977

Deze kruiwagen vond ik in een al jaren leegstaande timmerwerkplaats. Voor mij is dat het vinden van een schat. Hij vertelt het levensverhaal van een mens, alsof het in een boek beschreven stond. Het is een monument dat de man – onbewust – voor zichzelf heeft nagelaten, als een stille getuige van zijn gevecht om het naakte bestaan.
Het achterschot, met talloze spijkers bij elkaar gehouden, lijkt wel een grafzerk. Het is ooit veel breder geweest en hij heeft het aan de linkerkant bijgeschaafd om toch nog een beetje netjes voor de dag te komen. Aan de met ham en gram opengescheurde spijkerzakken kun je de conclusie verbinden dat hij zich nog geen tijd gunde om fatsoenlijk te eten, beheerst door de gedachte dat het karweitje zo snel mogelijk af moest. Voor het mengen van wat specie gebruikte hij tuingereedschap dat hij waarschijnlijk voor een prikkie op de kop had getikt.
Toen ik met het schilderij begon, sloeg ik in gedachten mijn armen om hem heen en beloofde hem zijn verhaal door te geven.

Beschikbaarheid: In voorraad

Vanaf: € 38,95

* Verplichte velden

Details

Hoogwaardige giclée kunstdruk

Dit schilderij van Jopie Huisman wordt als giclée geproduceerd met een geavanceerde 12-kleurenprinter die de pigmentinkten op het canvas of papier sproeit, laagje voor laagje.
Door dit grote kleurenspectrum en de hoge resolutie wordt het origineel heel dicht benaderd.
De gebruikte pigmentinkten zijn UV-bestendig waardoor er geen verkleuring kan ontstaan. De kleuren blijven dus altijd mooi en daarom geven we er onbeperkte garantie op!

Extra info

Artikelnummer JHMC1914
Materiaal Nee
Afmetingen Diverse afmetingen

Bel ons gerust voor meer informatie over onze producten.

Wij zijn een CBW-erkende woonwinkel. Je bent dus altijd zeker van je aankoop.

Website realisatie: WebZakenAdvies